Til Historisk Samling fra Besættelsestiden

|Forside| |Leksikon| |Tidslinier| |Kontakt og info| |Links| |Sitemap|


 


 

Om søgefunktionen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Har du har spørgsmål, ris eller ros, så kontakt Historisk Samling fra Besættelsestiden 1940-1945:

HSB
Niels Bohrs Vej 9
DK-6700 Esbjerg

Tel +45 6550 4250
Fax +45 6550 4251
Email: hsb@hsb.dk

Se også www.hsb.dk, der er hjemmesiden for Historisk Samling fra Besættelsestiden 1940-1945.


Info om hjemmesiden

Hjemmesiden er blevet til i forbindelse med 60-års jubilæet for Danmarks befrielse og vil løbende blive udbygget med artikler, temaer osv.

Artiklerne på www.besaettelse-befrielse.dk er alle skrevet af studentermedarbejdere og projektmedarbejdere ved Historisk Samling fra Besættelsestiden 1940-1945. Ved hver artikel er oplyst forfatterens initialer. Du kan læse mere om forfatterne i næste spalte. 

Hjemmesiden vises optimalt i en IE browser ved 1024 x 768 pixel.

Søgefunktionen er udbudt af Google. Det er en intern søgemaskine, hvilket betyder at resultaterne af en søgning alle stammer fra www.besaettelse-befrielse.dk

Langt størstedelen af illustrationerne stammer fra HSB's eget arkiv.
 

Til toppen.

 

Info om søgefunktionen

Søgefunktionen på hjemmesiden er en Google-søgemaskine. P.t. kan der desværre ikke søges på ord, der indeholder æ, ø eller å. Det er selvfølgelig ikke optimalt, og der arbejdes på at ændre søgefunktionen. Vi beklager.

Til toppen.

 

 

Om forfatterne

Siden er udarbejdet af studentermedarbejdere og projektmedarbejdere på Historisk Samling fra Besættelsestiden 1940-1945.

Christina Mølgaard Christensen (CMC)
Studerer historie og samfundsfag ved Syddansk Universitet, Esbjerg/Odense. Studentermedarbejder ved HSB siden 2003. Har deltaget i udarbejdelsen af undervisningsforløb for gymnasier og folkeskoler om besættelsestiden og har bl.a. beskæftiget sig med tyske flygtninge i Oksbøllejren.

Artikler af Christina Mølgaard Christensen.

Helle Sejersen (HS)
Studerer Historie ved Syddansk Universitet, Esbjerg. Studentermedarbejder på HSB siden 2004. Har bl.a. beskæftiget sig med befrielsen i Esbjerg.

Artikler af Helle Sejersen.

Helle Stougaard Hestbech (HSH)
Cand. mag. i historie med sidefag i samfundsfag fra Syddansk Universitet, Esbjerg. Studentermedarbejder på HSB siden 2003. Speciale om historieformidling via Internettet og har stået for det grundlæggende arbejde med brugeranalyse, opbygning og udvikling af hjemmesiden.

Artikler af Helle Stougaard Hestbech.

Knud Møller Andreasen (KMA)    Cand.mag. i historie. Studentermedhjælper/frivillig medarbejder på HSB siden 2007.

Artikler af Knud Møller Andreasen

Lars Schmidt (LS)
Multimediedesigner. Studerer historie ved Syddansk Universitet, Esbjerg. Studentermedarbejder ved HSB siden 2005.

Artikler af Lars Schmidt.

Lulu Anne Hansen (LAH)
Studerer Historie ved Syddansk Universitet, Esbjerg. Studentermedarbejder ved HSB siden 2001. Har deltaget i udarbejdelsen af en udstilling på HSB om Augustoprøret og i udvikling af undervisningsforløb for gymnasier og folkeskoler om besættelsestiden. Har bl.a. beskæftiget sig med danske fiskere i England under besættelsen samt med tysk propaganda.

Artikler af Lulu Anne Hansen.

Mona Jensen (MJ)
Cand. mag. i tysk, kunsthistorie og historie. Studentermedarbejder/projektmedarbejder på HSB siden 2000.  Har deltaget i udarbejdelsen af en udstilling på HSB om Augustoprøret og i udvikling af undervisningsforløb for gymnasier og folkeskoler om besættelsestiden. Speciale om samarbejdet mellem værnemagten og politiet i Esbjerg og har desuden beskæftiget sig med de danske frivillige i britisk militær 1945-1948.

Artikler af Mona Jensen.

Palle Andersen (PA)

Cand. mag i historie og samfundsfag. Tilknyttet HSB siden 2000. Har bl.a. beskæftiget sig med Holocaust og dansk viden om Holocaust, belyst ved den illegale presse.

 

Til toppen.

 

 

Opdateret 15-08-2012